Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Geotúra a vulkánok és hévforrások világába a Garda Fesztivál keretében

20171104 gardafesztival tihany aranyhaz 700A geotúra szezon nem ért véget, hanem most kezdődött el igazán! A lombok takarásától megszabadult, teljes pompájukban kibontakozó sziklafalak, és egyéb geológiai tünemények azok számára is újszerű élményt nyújthatnak, akik látták már más évszakban! Egy szabadtéren töltött, remek, változatos hétvégi programon szeretnének részt venni? Legyen benne geotúra, kulturális program, ínycsiklandozó ízek, forró tea? Akkor jöjjenek a Tihanyi-félszigetre  a Garda Fesztiválra! A rendezvény részletes programja az alábbi linken érhető el: http://gardafesztival.hu/
20171104 gardafesztival tihany latkep 345Délelőtt két, testet-lelket felpezsdítő geotúrát is tehetnek a Tihanyi-félsziget legszebb részeire! Az első 10:00 órakor indul a Belső-tavat keretbe foglaló egykori vulkánok és hévforrások világába, a második 12:00 órakor veszi kezdetét a Barátlakások nevű, művészi rajzolatú vulkáni rétegekbe vájt barlangokhoz. Részt vehetnek csak az első: 2 óra időtartamú, csak a második: 2 órát igénylő, vagy akár mindkét, összesen 4 órás geotúrán. Érdemes elszakadni egy kis időre a Fesztivál zsibongó világából a csend és az időtlenség világába, mert a sziklák gyönyörűek, és a hozzájuk tartozó, megelevenedő földtörténeti események lebilincselően izgalmasak! Tehát keressék a Pisky sétány 12. szám alatt található Parasztgazda és Halászcéh házát, a geotúrák indulásának és érkezésének helyszínét!
A geotúra után illatos halászlével teli üstök között sétálhatnak, miközben akár több alkalommal is benézhetnek a Levendula Ház Látogatóközpontba, ahol mindkét hétvégi napon a saját bögrével érkezőket levendula teával kínálják.

Levendula Haz 345Találkozási hely: Tihany, Parasztgazda és Halászcéh Háza, Pisky sétány 15.
GPS: 46.916665, 17.888732  TÉRKÉP
Geotúra dátuma és időpontja: 2019. november 16. (szombat), 10:00 óra
Geotúra hossza: 2+2 km
Geotúra várható időtartama: 2+2 óra
Geotúra nehézsége: könnyű Szintemelkedés: 110 m
Geotúra jellege: térítésmentes
Előzetes jelentkezés: szükséges
Jelentkezési határidő: 2019. november 15. (péntek), 16:00 óra
Geotúra-vezető neve és elérhetőségei: Sárdy Julianna, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai munkatársa, geotúra-vezető, mobiltelefonszám: +36 30 491 0061, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , weboldal: www.geopark.hu, Facebook oldal: http://www.facebook.com/Bakony.Balaton.Geopark

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő ruházat, túracipő, ennivaló, személyenként minimum 1 liter folyadék.  

A túrán résztvevők a Levendula Házban a belépőjegy megváltásával vendégünk egy bögre levendula teára, ha hozza magával a saját bögréjét!

A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul!
A túrára maximum 45 főt tudunk fogadni.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre on-line, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről!
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!

 

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: menetrendek.hu
Vasút: mavcsoport.hu
Hajó: balatonihajozas.hu

 20171104 garadafesztival tihany baratlakasok 700

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012