Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Veszprém Geopolisz geoséta – óvóhely bejárással

Kétórás időutazásra invitálunk minden geo-rajongót egy kényelmes városi séta keretében a Vár- és a Benedek-hegy környékére, a Bakony–Balaton UNESCO Globális Geopark „fővárosába”! Utunk a szeszélyesen tekergő Séd kanyarulatai közé vezet: az egykori Tethys-tenger hullámverését követve felidézzük a veszprémi márga, majd a városképet meghatározó dolomit képződését az ősi tengeraljzaton. Meghallgatjuk, hogy mit mesél nekünk az épített környezet, majd az ősmaradványok szerelmeseinek is kedveskedünk: a lakatgyűjtemény mellett ammoniteszeket veszünk szemügyre a csiszolt burkolatban.Veszprém geopolisz geoséta Csilla kulonirva2020 03 01 RCs sed 700

A geológiai emlékek mellett szó esik a legfontosabb kultúrtörténeti helyszínekről és eseményekről is, miközben elhaladunk a három egykor duruzsoló malom mellett, majd bejárjuk a Benedek-hegy gyomrába vájt légoltalmi óvóhelyet! A séta után biztosan más szemmel tekintesz majd a városra, a Sédre, a Benedek-hegyre, de még egy szimpla kőkerítésre is.

Tarts velünk, és ismerd meg a Benedek-hegyet egy másik oldaláról!

Veszprémi ősteknős Laczkó Dezső

geopolisz datum nelkul 345Találkozási hely: Kutas tér (Veszprém, Pajta utca 7. előtti szökőkút)
GPS: 47.0974223, 17.9052533   TÉRKÉP ITT 
Geoséta dátuma és időpontja: 2022. július 30. szombat 10:00 óra
Útvonal (főbb érintett látnivalók): Kutas tér – Úrkúti malom – Benedek-hegy – Tobak-utca – Óvóhely – Ring malom – Margit tér – Margit romok – Kollégium-utca – Frick malom – Fricska
Geotúra hossza: 1,5 km    
Geotúra várható időtartama: 2 óra
Geotúra nehézsége: könnyű
Geotúra jellege: térítéses; 2900 Ft/fő, gyermeknek 6 éves korig ingyenes, 7–14 éves kor 2000 Ft/fő, az online regisztrációval egy időben fizetendő.
Jegyvásárlás (online regisztráció): kattintson IDE
Sétautalvánnyal (2900,-Ft) rendelkezők az utalvány beszámítását az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre írt üzenetben igényelhetik!
Parkolás: ingyenes parkoló a Pajta utca és a Séd patak kereszteződésénél (Kutas tér előtti hídnál).
Javasolt öltözet: zárt cipő, fej- vagy zseblámpa, illetve fázósaknak extra pulóver az óvóhelyenGeotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Raffai Csilla geotúra-vezető
mobiltelefonszám: +36 20 824 4675
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: turajo.hu

Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A túraszervező a túra alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!


 

BakonyBalaton Geopark Partner logo

 

Kérünk, amennyiben van rá módod közösségi közlekedéssel gyere a túrára!

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: www.menetrendek.hu | Vasút: www.mavcsoport.hu

 

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012